Økonomi

Undgå dyre vekselgebyrer

Gebyrer kan blive en dyr fornøjelse, når du veksler penge. Derfor har vi samlet nogle gode råd til dig, så du ikke bliver taget ved næsen, når du skal bruge valuta til rejsen. Priserne for at veksle kan nemlig variere fra sted til sted, så vi har samlet nogle tommelfingerregler.

Brug betalingskort

Generelt er et betalingskort den billigste løsning, hvis du skal bruge penge på rejsen. Kursen er nemlig den samme, som hvis du hæver eller veksler kontanter, men du slipper for en masse acheterdufrance.com gebyrer. Et godt råd er derfor at bruge dit betalingskort, når det er muligt på rejsen.

Det skal dog tilføjes, at du også altid bør have lidt kontanter på dig for at være på den sikre side. Det er ikke alle steder i udlandet, hvor du kan betale med betalingskort.

En anden fordel ved betalingskort er også, at du ikke får vekslet for mange penge. Det kan nemlig sjældent betale sig at veksle penge tilbage, da du igen skal betale for omvekslingen. Er det en valuta som Euro, er det derfor en bedre idé at gemme pengene til næste rejse.

 

Banken er den dyre løsning

Mange vælger at veksle deres penge i banken i Danmark, men det er oftest den dyreste løsning. Banken oplever nemlig ikke den store konkurrence på deres valutapriser, og det kan mærkes. Faktisk er forskellen på banken og et vekselbureau så stor, at banken ofte ikke kan betale sig, selvom du har en aftale, så du ikke skal betale vekselgebyr i banken.

Hvis du vil veksle penge billigt, bør du også være opmærksom på, at det er billigst på destinationen. Du kan eksempelvis veksle penge i ankomstlufthavnen, så du har penge lige fra du er landet. Du bør være opmærksom på, at dette koster 30-50 kroner i gebyr, men det kan bedre betale sig end banken i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *