Rejseguides

Tag til Gardasøen og nyd den totale afslappelse

Gardasøen strækker sig fra foden af alperne til den nordlige spids af Po-dalen. Langs søen varierer landskabet sig drastisk alt efter hvor du befinder dig. Søen byder både på fine sandstrande og rå klipper og bjerge og du kan både surfe, sejle og klatre i området. Gardasøen er den største sø i Italien og er det perfekte sted til familieferier og vandsportsoplevelser.

 

Der var engang hvor det at tage til Gardasøen var fuldkommen fortærsket og nærmede sig det kiksede. Det var efter den enorme popularitet Gardasøen, sammen med Mallorca, nød i 80erne og 90erne, hvor priserne var lave og danskere for alvor rejste sydpå om sommeren.  Sådan er det heldigvis ikke længere, og med rette!

Gardasøen er velbesøgt af turister fra hele verden, der igen har fået øjnene op for den italienske perle. Det skønne område, Lago di Garda i Norditalien har fået en revival og er mere populært blandt danske feriegæster end tidligere.

 

Afslapning ved poolen

Netop på grund af sin foranderlige natur, tiltrækker området alle slags gæster. Det afspejler sig også alt efter hvilket hotel eller campingplads du vælger. Ønsker du en familieferie med masser af legekammerater til børnene, så er det nemt at finde. Samtidig kan du også vælge hoteller, der mere henvender sig til et voksent publikum. Uanset om du er til luksushoteller, eller til mere prisbillige ferier, så kan du finde det her.

Uanset hvad du vælger af bolig, mens du er på ferie, så er det stedet hvor du kan slappe af helt ned i storetåen. Det eneste du skal beskæftige dig med er, hvilken strandstol du skal slappe af i, og hvornår du vil spise middag.

Den dyrebare ferie, der for de fleste vedkommende kun kommer et par gange om året, skal bruges til at lade op, og hvad er bedre end at ligge på en varm sandstrand eller ved poolen og bare slappe af med en god bog eller en krydsord.

Krydsord.dk kan du finde krydsord på din iPad eller mobilen, så du ikke engang behøver at have blyant og viskelæder ved hånden. Sørg for at uploade en god krydsords-app inden du tager på ferie, så du er klar, når du ankommer. Der er ikke noget som krydsord, der kan få dig helt ned i gear. Når du læser bøger, har du et plot, du skal følge med i. Har du først prøvet at gætte krydsord, så ved du, at det giver en anden form for afslapning end en bog.

Alt efter om du har lyst til at udfordre dig selv med en svær krydsord, hvor du virkelig skal have gang i de ”små grå”, eller om du vil slappe fuldkommen af med en lettere krydsord, så er der ingen tvivl om, at du kan opleve total afslapning.

 

Attraktioner og seværdigheder ved Gardasøen

Når du engang i mellem kommer op til overfladen og vil have lidt kultur, så er en køretur i området et must. Gardasøen er ganske enkelt omkranset af billedskønne italienske byer. Det er et skønt afbræk fra badeferien, at få kulturoplevelser med hjem. Alt efter hvor du bor ved Gardasøen, kan du planlægge korte eller længere dagsture, hvor du ikke blot nyder seværdigheder men også den lokale mad.

En af de seværdigheder, du ikke må snyde dig selv for er Grotte di Catullo fra omkring år 0. Det er en gammel, romersk ruin, som historikere regner med enten har været en enorm badeanstalt eller et svar på nutidens resort. Ruinerne ligger ved byen Sirmione.

Langs den sydøstlige kyst ligger byen Bardolino sammen med 3 andre byer. Her kan du se oliven blive presset til den lækreste olie og har du plads i bilen, kan du købe velkomne gaver med hjem til familien. Besøg også kirken San Severo hvor freskoer pryder væggene på kirken, der er fra det 12. århundrede.

Landskabet her er storslået og smykket med olivenlunde og vinmarker og emmer af det ægte Italien. Hver by har sin egen lille havn og cafeer og restauranter pryder havnefronten.

Lazise er et yndet udflugtsmål med sine gamle bymure og  byens slot, der er bygget i det 14. århundrede. Nyd en frokost i byen inden du tager på sightseeing i den skønne middelalderby.

Skal ungerne have en særlig oplevelse, skal I besøge forlystelsesparken Gardaland Park, der ligger i den sydøstlige del af Gardasøen. Fantastiske rutchebaner i alle http://www.achaten-suisse.com/ størrelser, fantasyland og adventure-oplevelser finder du i hobetal. Familien kan nemt lade sig underholde en hel dag i denne fantastiske park, der er fuldkommen nyistandsat i 2017.

 

Vinoplevelser ved Gardasøen

Sammen med oliven og citrusfrugter, der trives i solen og det varme klima, produceres der berømte vine i området omkring Gardasøen. Særligt i det østlige område er jorden rig og vejret stabilt, hvilket giver de bedste muligheder for at dyrke druer.

I den østlige del er det primært Garganega-druer der dyrkes, som giver en skøn mousserende hvidvin og fine dessertvine. Mere sydligt finder du blandt andet Trebbiano og Cortese, som giver bløde og intense hvidvine.

Er du på oliventur til Bardolino, må du ikke snyde dig selv for også at smage på de fyldige rødvine, der produceres i dette område. Vinene produceres typisk af Corvina, Molinara, Negrara og Rondinella-druer.

Øst for floden Adige, finder du det kendte Valpolicella-område, der er kendt for at levere en af Italiens mest berømte vintyper. Valpolicellaen skabes af Corvina, Rodinalla og Molinara-druer og giver en frugtrig vin, der ikke er for tung.

 

Gardasøen er for alle

En ferie ved Gardasøen byder på noget for hele familien og er velegnet for alle typer lige fra småbørnsfamilier, til familier med teenagere, til voksne, der ønsker en oplevelsesrig ferie med både smuk natur, varme og skøn mad. Området er også egnet til luksusture for par.

Vejret viser sig fra sin bedste side i sommermånederne og søen indbyder altid til en kølende dukkert. Med en gennemsnitlig temperatur på 30 grader i juli måned, oplever man en behagelig varme, der køler ned til omkring 19-20 grader om aften, der giver varme nok til at nyde et lækkert glas lokal vin med udsigt over vandet ved aftenstid.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *