Uncategorized

Her skal du stå på ski i Frankrig eller Italien

Vi er næsten lige trådt ind i 2018 og vintermånederne er på sit højeste. Der er ikke meget sne i Danmark, men den smule der har været får de fleste danskere til at tænke på skiferie enten syd på i alperne eller hos vores nordiske brødre, som Norge og Sverige. Der er uttalige skidestinationer i Europa, hvor alperne er dem som trækker mest, da de er kendt for gode sociale arrangementer under skiferien, hvor afterski er noget mange danskere finder kært. Her kommer der tips til nogle gode skidestinationer.

 

Val Thorens i Frankrig

 

Alperne er for mange det bedste område i Europa. Det dækker et stort areal og inkluderer lande som Østrig, Schweiz og ikke mindst Frankrig.  Især Østrig er kendt for at have et voldsomt godt afterski liv, hvor tyroler musik og store fadøl går hånd i hånd.   Frankrig vil ikke holde sig tilbage, hvor Val Thorens måske er det bedste skisportssted i Frankrig. Det er Europas højeste hvilket vil sige, at skisæsonen i ret lang ift. andre lande.  Her er det muligt at stå på ski helt ind til engang i maj før lifterne lukker ned.  Val Thorens er kendetegnet ved, at være et sted med gang i, hvor især mange unge mennesker kommer, for at nyde både de rigtitg gode pister , men også det gode afterski liv, hvor det er meget normalt at få en aperol eller to efter en lang dag på ski.  Der er tilmed en berømt danskerbar kaldet Cafe Snesko, hvor primært skandinaverne holder til. Val Thorens er en af de fedeste steder, at befinde sig på ski, hvis man er ung og gerne vil opleve et godt afterski liv, som ikke finder sted i Østrig eller Schweiz.

 

 

Cervinia kombinerer både Schweizisk og italiensk charme

 

Italienske Cervinia  er ligeledes den højst beliggende skidestination i støvlelandet, hvor mange af pisterne ligger på solsiden, så man ikke kun har mulighed for at få et adrenalinkick, men også blive en smule brun imens man er på ferie. Der er altid meget sne i Cervinia på grund af dens beliggenhed, hvor der både er brede røde pister til de knap så øvede, ligesom de sorte pister kan få selv de garvede skiløbere til at svede. Hvis dette ikke er svært er nok, så er Cervinia det eneste sted i Europa, hvor Heliskiing er tilladt. Det er ofte en uforglemmelig oplevelse og er bestemt pengene værd, men det er kun muligt hvis man er rigtigt god på ski.  Der er mange gode hoteller og hytter, som bidrager til den ultimative alpestemning og hvor alt er inkluderet.  Solen i Cervinia kan være så stærk, at det kan være nødvendigt at have kvalitets håndklæder med til at tørre sveden af panden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *