Økonomi

Hvad er en afbudsrejse?

Drømmer du om en billig rejse? Så er det muligt, at du har overvejet en afbudsrejse. Spørgsmålet er imidlertid hvad præcis en afbudsrejse er, og hvorfor de er så billige. Mere vigtigt er det måske også, hvordan du får den billigt mulige afbudsrejse i hus.

Sjældent et afbud

Selvom man kalder det   en afbudsrejse, så er det temmelig sjældent, at der rent faktisk er tale om et afbud på en rejse. I langt de fleste tilfælde er det bare de rejser, com charterselskaberne ikke har fået solgt. Med andre ord er der altså tale om overskydende pladser på forskellige rejser.

Oftest kaldes det bare en afbudsrejse, for at få den til at lyde mere attraktiv. Vi har nemlig en tendens til at føle at ”restprodukter” sjældent er gode. Der er imidlertid intet i vejen for at købe en afbudsrejse, da det er logisk, at der ofte vil være et par rejsepladser til overs på de fleste ferier.

 

Vær fleksibel

Hvis du skal have glæde af afbudsrejser, er det nødvendigt med en vis fleksibilitet. Det ideelle er, hvis du både kan være fleksibel med destination, afrejsetidspunkt og lufthavn. I så fald har du rigtige gode odds for at komme på en billig ferie.

Afbudsrejser handler i høj grad om held – også selvom du er fleksibel. Der er dog én ting, som normalt er en indikator på prisen af afbudsrejser, og det er det danske vejr. Under en varm sommer vil du ofte opleve, at priserne på afbudsrejser bliver rekordlave. Omvendt bliver de bedste rejser nærmest flået af hylderne, hvis der er regnvejr i skoletiden.

Du bør også være opmærksom på, at afbudsrejser også ofte koster ekstra, hvis de falder sammen med skoleferierne.

Med andre ord skal du være fleksibel, opmærksom på vejret og villig til at rejse udenfor ferierne, hvis du vil have den billigste afbudsrejse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *