Rejseguides

Er du helt parat til at rejse på ferie?

Skal du afsted på ferie, står du måske og kigger ned i kufferten og tænker på, om der er noget, du har glemt. Ofte kan vi have en nagende fornemmelse i baghovedet, som om vi har glemt et eller andet, men bare ikke kan komme på, hvad det kan være. Det meste kan købes på destinationen, hvis det skulle vise sig, at du har glemt noget, men der er alligevel en række ting, du skal have ordnet før rejsen, og som kan resultere i meget besvær, hvis det ikke er på plads. Er du i tvivl, har vi lavet en huskeliste herunder, som du kan tage udgangspunkt i:

 

Har du styr på de nødvendige vaccinationer?

I god tid forinden afrejse, skal du have styr på, om det anbefales at få en vaccination til det pågældende land, du skal rejse til. Sikkervacination.dk hjælper dig heldigvis med dette. Med nogle vaccinationer kan du endda blive afvist ved grænsen ind til landet, hvis du ikke har dit vaccinationskort i orden. Det er en dyr og sur lektie at lære, så gå ind på seruminstituttets hjemmeside og tjek, hvad de anbefaler af vaccinationer til netop det land, du skal til. Herudover kan du også læse om, hvor længe dine vaccinationer holder, og hvornår de skal fornyes.

Har du fået vaccinationer før, har du fået en gul vaccinationsbog, hvor alle dine vaccinationer står. Denne bog skal du medbringe, når du rejse ud, da det er din dokumentation på, at du har fået de rigtige vaccinationer.

Skal du til lande, hvor der kan forekomme malariamyg, skal du desuden have malariapiller med i bagagen, da du ikke kan vaccineres på forhånd. Også disse skal bestilles i god tid.

 

Har du styr på rejseforsikringen?

Når du rejser i Europa kan du medbringe dit blå sygesikringskort, der dækker basal læge- og hospitalsbehandling i landet. Du skal dog være opmærksom på, at du kun er dækket på samme niveau, som indbyggerne i det land, du besøger. Det vil sige, at hvis der forekommer selvbetaling på lægehjælp, kommer du også til at betale dette. Det kan hurtigt blive en dyr affære, som kunne være undgået ved at tegne en privat rejseforsikring igennem dit forsikringsselskab.

Når du tegner forsikringen, så husk at tjekke, at du er dækket ind for et rimeligt beløb i forhold til hospitalsophold og hjemrejse. Skal du eksempelvis til USA, løber hospitalsregningen nemlig hurtigt op.

 

Visum

Skal du rejse til lande, der kræver visum, skal du være ude i god tid med ansøgningen. Nogle visumtillader kan ansøges og godkendes indenfor 24 timer og gøres via nettet. Andre visum skal du afsætte flere uger til at få godkendt. Det vil være ærgerligt at få aflyst turen, fordi dit visum ikke er gået igennem, så vær ude i god tid!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *