Uncategorized

Book hotellet fra din mobiltelefon

De fleste sidder ved deres stationære computer, når de booker deres hotelværelse. Det gælder sikkert også dig.

Men i takt med at din mobiltelefon og tablet bliver hurtigere og stærkere, er det faktisk muligt at søge efter dit nye hotel og booke her. Så sparer du tid hjemme.

Du har 2 muligheder – enten med apps eller web-apps (det sidste er, når udbyderen af hotellet eller sammenligningen har lavet en hjemmeside, der også fungerer på din mobiltelefon). Vi kigger her på 3 apps, du bør kende. Artiklen er skrevet i samarbejde med mobiltilbehørsbutikken InCover.

Expedia, Hotels og Momondo

Tre af de mest kendte sammenligningstjenester til hoteller er Expedia, Hotels og Momondo. Sidstnævnte har danske rødder og er startet i København i 2005, men er i dag ejet primært af en britisk kapitalfond og har derfor fået flyttet sit hovedkvarter.

Alle 3 tjenester har apps, du kan downloade både i App Store og Play Store.

Du kan se videoer af appsne herunder:

Hvilken der er bedst, tør vi ikke spå om. Vær dog opmærksom på, at mens Expedia er et rejsebureau, så er Hotels og Momondo alene søgemaskiner. Når du booker igennem de to sidste, bliver der ikke lagt noget oven i din pris, som der gør ved Expedia. Samme problemstilling gør sig også gældende, når du skal booke dine flybilletter. Det gør det svært at finde ud af, hvilke flybilletter, der faktisk er de billigste, og hvor du skal bestille dem for at få de bedste priser.

Hvis du vil støtte de danske virksomheder, så er det Momondo, du skal have fat i.

Kan også booke direkte i browser

For alle tre ovenstående – og en masse andre hotelsammenligninger, som eksempelvis Billigeflybilletter.dk fra Hotelbasens forside, gælder det, at du også har mulighed for at booke direkte i din browser. Du får en bedre oplevelse i en dedikeret app, men du betaler ved at skulle have flere programmer installeret på din telefon.

En måned før giver de bedste priser

Når du booker hoteller, bør du generelt gøre det cirka en måned før, du skal ud at rejse. Som med flybilletter, så stiger prisen på dine hoteller, jo tættere du kommer på rejsedatoen. Det hænger sammen med, at hotellet i mellemtiden er blevet mere belagt – og at du er mere desperat og derved mere betalingsvillig, når du er tæt på afgang.

Undgå at betale for meget for de, andre betaler få penge for og book dine flybilletter og hotelophold i god tid før afrejse.