Rejseguides

Besøg vore naboer i Stockholm

Når man tænker på kulturrejser og ferier til udlandet, så er det oftest sydpå tankerne glider. Ned til Sydeuropa og de fremmede kulturer, der adskiller sig så meget fra vores egen. Men det er ikke altid nødvendigt at rejse så langt for at opleve unik kultur og en spændende historie.

Faktisk har vores naboer i Norden rigeligt at tilbyde for de rejselystne, der ønsker at opleve noget nyt og interessant. Vi danskere har nok en tendens til at være lidt hårde ved svenskerne og vice versa. Vi ser dem som vores lidt sarte naboer mod vest, der altid skal tæves i fodbold.

Men Sverige er et smukt land med en enormt rig kultur og en spændende historie. Især den smukke hovedstad Stockholm.

 

Sveriges juvel

Hvad er der at se i Stockholm, vil man sikkert spørge sig selv. Jo der er overraskende meget at se, både for de historie og kultur interesserede, men også for alle andre.

Gamla Stan er den ældste del af byen, der har lagt der siden 1252. Stedet er spækket med historier og kultur, men et par kroer og vaffelhuse bliver det da også plads til. Tag en historisk tur gennem labyrinten af gader og oplev unikke små torve, ældgamle kirker og det kongelige slot.

Nobelmuseet er nærmest en obligatorisk del, hvis man først lander i Stockholm. Det er byens mest prominente landemærke, da den er værtssted for Nobelpris uddelingerne. Hvert år samles nogle af verdens mest betydningsfulde mennesker i den Blå Hal for at deltage i banketten. I restauranten kan man spise forrige års menu, og slutte af med en rundvisning.

 

De skønne svenskere

Stockholm er lidt en glemt perle for os danskere, men man kan bestemt gøre værre ting end at lade næste by ferie gå dertil. Der er et væld af spændende oplevelser og fordi det er et skandinavisk land er sprogbarrieren noget mindre. Svenskerne er et vidunderligt folk, der bare venter på at byde dig velkommen til deres skønne land.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *