Uncategorized

Både Øst- og Vestkysten i Australien?

Hej Hotelbasen

Sikke en fin side i har fået lavet – jeg glæder mig til at følge med, og forhåbentlig få en masse spændende og anderledes tips, som jeg kan hente inspiration fra til mine rejser.

Jeg har et spørgsmål angående min snarlige rejse til Australien, som en af jeres rejselystne eksperter måske kan besvare.

Det er sådan, at jeg om et halvt års tid bliver færdig med min uddannelse. Herefter vil jeg gerne bruge 2 måneder på at rejse rundt i Australien alene. Jeg ved man sikkert møder en del andre backpackere, så jeg regner med, at man kan finde nogen at følges med et stykke af vejen.

Nå, men jeg har to måneder, og jeg vil gerne have mulighed for at blive lidt længere tid ved hver destination, så jeg ikke skal være på farten konstant, men faktisk kan slippe lidt af og nyde stedet og byerne. Jeg er dog lidt usikker på, om jeg kun skal holde mig til østkysten, eller om jeg skal bruge noget tid på at udforske Vestkysten også. Når jeg snakker med venner og bekendte, der har været i Australien, så har de alle kun rejst rundt på Østkysten og ved Alice Springs, så jeg ved ikke om jeg skal tage dette som et tegn på, at der er mest at se på østkysten og så koncentrere mig om de byer, der ligger her? Eller om jeg skal forsøge at nå udvalgte byer på begge kyster, når jeg nu alligevel er helt derovre, og sikkert ikke får mulighed for at komme igen lige med det samme.

Er der nogle af jer, der har rejst i Australien, og hvis ja, hvad vil I råde mig til?

Med venlig hilsen

Ida, Odense

 

Hej Ida

Mange tak for dit spørgsmål – du er den første der skriver et spørgsmål her på siden, så det er vi rigtig glade for.

Jeg har selv rejse rundt i Australien og boet der et halvt år. Jeg rejste både rundt på Øst- og Vestkysten, men nåede desværre aldrig til Broome og Alice Springs. Mit indtryk var, at Østkysten fra Cairns til Melbourne klart er den del, alle turister prioriterer først. Der ligge rigtig mange fede byer på strækningen, og strandene er fantastiske. Desuden møder man helt oppe i Cairns er tropisk klima, mens man i Melbourne kan møde et klima, der minder en del om det Danske – der er derfor rig mulighed for at opleve forskellige klima og landskab.

Jeg vil dig også tilføje, at du på Vestkysten ikke render ind i ligeså mange turister. Her får du måske en lidt mere autentisk oplevelse. Perth er en fantastisk by, og her finde du fantastiske strande og bydele, der vil overraske dig positivt. Er du vininteresseret kan en køretur til området omkring Margret River være interessant – her finder du den ene vingård efter den anden, som giver uanede muligheder for vinsmagning. Det er et flot område, og du finder også en by ved navn Denmark, som er lidt sjov at besøge.

Har du godt tid, ligger der langs vestkysten flere nationalparker, der er et besøg værd, og hvis du alligevel skal den vej, finder du ”Pinnacle Dessert” – en ørken med underlige kalkformationer. Helt oppe Nordpå kan du tage nogle dage i fortryllende Monkey Mia, hvor vandet er 28 grader, og der svømmer vilde delfiner omkring dig, når du bader.

Har du en passion for at dykke, kan du ved Exmouth svømme med de imponerende hvalhajer – den største haj, der findes.

For mig er Vestkysten indbegrebet af ægte Australsk natur og kultur, netop fordi det er lidt mindre turistet og derudover har en fantastisk natur. Så alt afhængig af, hvad du er mest til, så har de to kyster forskellige ting at byde på. Fra Perth har du desuden mulighed for en billig forlænget weekend på Bali.

Jeg håber du kan bruge mit råd, og at du får en dejlig tur.

Med venlig hilsen

Lise, Hotelbasen